Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Ověření pravosti pomerančové šťávy Toma na základě vybraných chemických parametrů
Cvrková, Jana ; Vítová, Eva (oponent) ; Hrstka, Miroslav (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá ověřováním pravosti pomerančové šťávy Toma na základě vybraných chemických parametrů. V teoretické části jsou definovány základní pojmy týkající se pomerančové šťávy. Tato část se také soustředí na popis procesů výroby pomerančové šťávy, na historický vývoj legislativy v Evropské unii a České republice, na nejčastější způsoby falšování ovocných šťáv a na metody, které zjišťují pravost ovocných šťáv. V experimentální části byla provedena určitá stanovení a naměřené hodnoty byly porovnány s výsledky normovaných hodnot a byl vyvozen závěr o pravosti pomerančové šťávy Toma z komerční sítě.
Ověření pravosti pomerančové šťávy Tesco na základě vybraných chemických parametrů
Belková, Renáta ; Šalplachta, Jan (oponent) ; Hrstka, Miroslav (vedoucí práce)
Tato práce se zabývá ověřením pravosti pomerančové šťávy Tesco na základě vybraných chemických parametrů. V teoretické části je definována pomerančová šťáva podle platné normy, popsána její výroba a legislativní požadavky pro pomerančové šťávy v Evropské unii a v České republice. Dále jsou uvedeny základní způsoby falšování ovocných šťáv i možnosti jejich odhalení a různé analytické metody pro zjišťování pravosti ovocných šťáv. V experimentální části byla testována pravost vzorku pomerančové šťávy Tesco z obchodní sítě pomocí několika normovaných analytických metod. Vzhledem k tomu, že výsledky analýz byly v rozmezí normovaných hodnot, lze vyvodit závěr, že zkoumaný vzorek pomerančové šťávy byl pravý.
Ověření pravosti pomerančové šťávy DIZZY na základě vybraných chemických parametrů
Drahovzalová, Kateřina ; Babák, Libor (oponent) ; Hrstka, Miroslav (vedoucí práce)
Tato práce ověřuje pravost pomerančové šťávy DIZZY na základě vybraných chemických parametrů. Teoretická část je zaměřena především na definici základních pojmů týkajících se pomerančové šťávy, technologii výroby pomerančové šťávy, legislativu v Evropské unii a v České republice a na metody, které se používají na zjištění pravosti pomerančové šťávy. V experimentální části byla provedena vybraná normovaná stanovení a na základě jejich výsledků byl vysloven závěr, že analyzovaná pomerančová šťáva DIZZY byla pravá.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.